Кримська компанія «Олива Групп», якій незаконно передали у «тимчасове управління» ПрАТ «Чумак», розташоване в Каховці Херсонської області, не змогла відновити діяльність відомого далеко за межами України підприємства. Через відсутність у росіян необхідного програмного забезпечення найсучасніше високотехнологічне обладнання «Чумака» окупанти поступово перетворюють на металобрухт.

«Окупанти дуже хотіли запустити виробництво, однак так і не змогли. Для цього вони не мають необхідного програмного забезпечення, зокрема, SAP – загальної системи контролю за виробництвом і його якістю. Також вони не змогли підібрати персонал, який зміг би справитися з виробничими лініями. У окупантів просто не знайшлося людей, які могли б випускати кетчупи на нашому обладнанні. Крім того, для запуску ліній, яке перебували в простої більше ніж півроку, потрібен код від заводу-виробника. Звісно, що незрозумілим особам, які називають себе новими «господарями» компанії «Чумак», виробник ліній ніколи не надасть необхідних даних», – пише Кримський розслідувач із посиланням на співробітників ПрАТ «Чумак», які на умовах анонімності розповіли про стан справ на заводі сьогодні.

Зараз територію підприємства охороняють озброєні військові, а з цехів роздаються характерні звуки, які свідчать про демонтаж виробничих ліній. Про це розповідають місцеві.

За фактом захоплення «Чумака» поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Раніше ми писали про те, що компанія «Чумак» відродила виробництво своєї продукції у Луцьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!