Останніми днями російські окупанти на Херсонщині посилюють репресії проти місцевого населення. Черга дійшла і до дачників. Якщо ще не так давно на свої ділянки і звідти вони добиралися на катерах через Олешки і Голу Пристань, то тепер рашисти випускають з Херсона тільки в один кінець. Зворотного шляху немає. А отже і скористатися скромним дачним врожаєм люди вже не можуть. Зимувати ж на дачі нині дуже вже ризиковано.

У Херсоні і області загарбники під час повальних обшуків у квартирах і будинках зайнялися ще й варварським грабежем. Виносять із помешкань все, що сподобалось: побутову техніку, меблі, слюсарний інструмент, цивільний одяг тощо. Не гребують нічим. І не тільки в людських помешканнях. Так днями окупанти зупинили у Херсоні ”аварійку” Херсонгазу і давай обшукувати. Що шукали – не відомо. Тільки під час обшуку ”асвабаділі” бригаду ремонтників від новенького комплекту ключів, конче необхідних для ліквідації поломок.

А в селі Тавричанка Каховського району окупанти винесли всі речі з будинку директора місцевого господарства ”Асканійське” Віктора Найдьонова, який після кількох пропозицій співпрацювати з ворогом виїхав на підконтрольну ЗСУ територію України. Та найприкріше те, що грабіжникам, повідомив господар, активно допомогав… його друг (тепер вже колишній, прим. авт.), а тепер колаборант олександр князєв.

Це саме той князєв, який свого часу працював особистим водієм тодішньої (нині покійної) директорки господарства Віри Найдьонової. Саме вона ініціювали навчання князєва у профільному вузі за рахунок господарства, а по його закінченні призначила головним інженером. А вже Віктор Григорович після того, як замінив матір біля керма державного підприємства, призначив князєва своїм першим заступником. І князєв, як бачимо, віддячив сім’ї Найдьонових за все, що вона зробила особисто для нього…

Андрій ЧОРНОВУС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!