Цікавий діалог зав’язався на одному з окупаційних телеграм-каналів Генічеська у Прощену неділю. Генічанка Галина звернула увагу спільноти на те, що працівникам дитсадків і бібліотек окупанти не платять зарплату. «І у школах також», – додала дописувачка Олександра.
«Всё будет, не переживайте. Четыре выходных дня выбили из колеи, скорее всего», – спробувала заспокоїти працівників бюджетної сфери невідома з ніком Lapa. Однак дописувачки тут таки назвали це відмовкою, а генічанин Вадим додав: «Полностью поддерживаю. Что характерно, Минобразования зарплату получило, а мы – быдло».
«Люди, о чем мы пишем??? Сегодня – Прощённое воскресенье. Мы живём в самые сложные времена. Давайте просить друг у друга прощения, у бога просить. Сейчас за мир молиться надо, объединиться всем», – спробувала зіграти на почуттях віруючих жителька міста Вікторія, але не знайшла підтримки…
Як стало відомо журналісту NewDay ua, заробітну плату генічеським вчителям не платять вже 2 місяці. Тобто, з початку року вони славлять росію безкоштовно. І не лише під час обов’язкових уроків «патріотизму» «Разговоры о важном».
Особливо запопадливі розповідають юним генічанам про те, що «Украины никогда и не было» і «Россия здесь навсегда» й під час інших уроків. А потім спантеличені діти переповідають цю маячню батькам. Залишається лише радіти, що хазяї таким мерзотникам не платять. Ба, навіть не обіцяють заплатити.
А от у сільських школах Арабатської Стрілки – навпаки, обіцяють. Лише не такі великі гроші, якими заманювали зрадників, а кожному – по 20 тисяч рублів. На території, де з початку окупації ціни на все виросли у 4-5 разів, це зовсім нічого.
Вдалось довідатись і про інших «обманутих». Так, працівникам НДІ тваринництва степових районів «Асканія-Нова», які визвались прислужувати окупантам, зарплатню з початку року скоротили вдвічі. Суми ніхто з них не конкретизує, однак факт подвійного скорочення підтверджує.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!