Жертвою шахраїв стала 72-річна херсонка. На мобільний пенсіонерки прийшло оголошення про можливість отримання матеріальної допомоги від міжнародної організації. Жінка перейшла за вказаним посиланням і ввела дані своєї картки. Після цього з її банківського рахунку зникли 80 тисяч гривень. А 60-річний городянин купився на іншу схему. Чоловікові надійшов дзвінок, де потрібно було підтвердити транзакцію на переказ 30 000 гривень. Зі слів заявника, операцію він не схвалював, а навпаки натиснув кнопку на відмову. Але через деякий час з його картки списало 30 000 гривень.
63-річна жителька Нововоронцовки хотіла придбати медикаменти через один із сайтів. Після замовлення їй повідомили, що треба заплатити за страховку, перевезення та зберігання ліків на складі. Жінка, не вагаючись, перерахувала 36 000 гривень. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).
“Шановні громадяни! Будьте обачними та обережними! Не користуйтесь послугами підозрілих та маловідомих організацій чи осіб, не переходьте за сумнівними посиланнями, купуйте товари лише на офіційних ресурсах”, – вкотре просять у поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!