Ввечері 1 березня 2022-го російські війська вдерлися у мирний Херсон. У багатьох із нас є що розповісти про ті дні, це те, що з пам’яті не зітреш, як би не намагався. Своїми спогадами поділилася й журналістка NewDay ua Марина Савченко. Публікуємо її допис із Фейсбук-сторінки:
“Розстріл мирних людей на вул. Перекопській, я його чула і частково бачила з вікна своєї домівки… Ввечері, коли з Антонівського мосту в місто посунула навала Zeтерів, танки й БТРи гатили просто по людях, які стали свідками вторгнення “асвабадітєлєй”. Чула гучні крики, а потім чергу, схожу на мінометну… То хтось із п’ятиповерхівки біля нашого продуктового послав окупантів за кораблем. Відповідь не забарилася… Загинули чоловік і жінка. В будинку виникла пожежа, її не одразу змогли почати гасити пожежні, бо на місце їх не пускали. Вигоріли дві квартири.

А на ранок ми вийшли в магазин. Він був з розбитими дверима, а поряд валялася РПГШ-ка… Також рашисти тієї ночі розстріляли чорний “Ніссан”, який виявився “не в тому місці і не в той час”. Шансів не було у водія й і двох пасажирок (подруги, обидві Насті).

Пам’ятаю, як одну з них шукала мама, думали, що знайдеться, жива. Знайшлася, у тій машині, з кулею в голові…

Ще були розстріли на кругу поряд з ХБК, не знаю, скільки там полягло, але, говорили, що, як і в Бузковому, це були тероборонівці.

І ще 1 березня прильотом була спалена “Фабрика”.

І біля неї теж розстрілювали людей, зокрема, під роздачу потрапив 14-й хлопчина, який просто переходив дорогу… Через пару днів міськрада дала статистику – загинули сотні людей!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!