Працівники окупаційного «министерства промышленности и торговли» провели рейд ринками Таврійська і Нової Каховки. Вчергове окупанти робили вигляд, що контролюють ціни.

Таке доручення, як ми вже писали, колаборантам дав перший заступник керівника адміністрації президента рф сєргєй кірієнко. Але обіцяного відділу по контролю за торговою діяльністю так ніхто і не створив. Замість нього, до продавців чіплялись працівники «отдела экономической безопасности и противодействия коррупции».

До лав «корупціонерів» спочатку хотіли записати торговку м’ясом, однак жінка перед телекамерами окупаційного каналу «Таврия» пояснила, що купує свинячу тушу по 250 рублів за кіло. Всю – і голову, і ноги у тому числі.  Ціну ж після обвалки встановлює так, щоб і собі мати прибуток, і людям було більш-менш доступно.

Хоча м’якуш по 600 рублів за кіло доступний мало кому. Це підтвердила на камеру і пенсіонерка, яка хотіла купити 200 г (!) сала.

Але головною метою рейду були все ж не завищені ціни, а обіг гривні. Окупантам пощастило – в одній з торгових точок вони знайшли аж 25 тисяч у твердій українській валюті. Гроші конфіскували разом з горілкою «Хортиця», яку, буцімто, продавали попри «сухий закон», і простроченою продукцією.

В інших магазинах учасники рейду взагалі діючі банкомати «ПриватБанку» знайшли. Принаймні, так самі пишуть.

У соцмережах окупаційна влада нагадує, що обіг гривні припинено з 1 січня цього року. І готівкою, і безготівково розраховуватись можна лише рублями. Для безготівкового розрахунку підприємцям радять встановлювати термінали від підсанкційного російського банку «ПСБ».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!