В липні минулого року окупанти поставили «керувати» Любимівкою на Херсонщині місцевого самогонщика, більш відомого на прізвиська «Блютуз» і «Шнира». Довго попрацювати йому не судилося: 22 грудня 2022 року він згорів у підірваній машині.

Дібрати гідну заміну виявилось непросто, пише Центр журналістських розслідувань. На вакантний пост, кажуть є аж три кандидатури. Однак поки що окупанти спромоглися визначитися лише з тимчасовим в. о.

Обов’язки гауляйтера Любимівки доручили виконувати колаборантці, депутатці Любимівської селищної ради від партії «ОПЗЖ», виховательці місцевого дитсадка №2 «Колосок» Добрянській Ірині Анатоліївні. Вона з самого початку окупації громади пішла на співпрацю з ворогом і отримала посаду «секретаря» окупаційної адміністрації в своєму селищі, а ще допомагала проводити так званий «референдум» з «приєднання» Херсонщини до рф.

«З окупантами також співпрацює її чоловік Добрянський Сергій Дмитрович, – розповіли журналістам ЦЖР мешканці Любимівки, яким вдалося виїхати на підконтрольну українську територію. – Вони розселяють російських військових у будинки місцевих мешканців і влаштовують репресії проти мирних людей».

А ще місцеві кажуть, що дуже хотів стати гауляйтером Любимівки один із відомих місцевих опозиціонерів, який навіть їздив до гауляйтера Каховки павла філіпчука випрошувати собі цю «посаду». Однак російські керманичі забракували його кандидатуру через те, що його рідний брат – «ярий бандерівець». Такий ярлик на нього почепили за те, що той досить давно проживає в США. Невдовзі після невдалої «співбесіди» опозиціонер виїхав до однієї з країн Євросоюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!