Генічеський кінотеатр «Росія» отримав нову назву «Україна» задовго до початку повномасштабного вторгнення рф – ще тоді, коли країна-агресор, не показуючи обличчя, воювала з Україною лише на Донбасі. З окупацією рашистами Генічеська кінотеатру майже відразу повернули стару назву. Зараз тимчасово захоплений кінотеатр не стоїть пусткою, тут проходять кіносеанси. І ви дуже здивуєтесь, якщо дізнаєтесь, що фільми там показують не лише російські. Мало того, переважну частину кіносеансів складають мультики і кіно, вироблені в… США і Європі, а компанії-виробники яких залишили росію з початком повномасштабної війни!

Те, що рашисти можуть цупити не лише пральні машинки, а й інтелектуальну власність, доводить аналіз кінопоказів цього тижня. Фільми у Генічеську транслюють п’ять днів на тиждень – з середи по неділю. Щодня показують по два. О 15.00 – дитячий кіносеанс з вартістю квитків 40 рублів (30 гривень). О 17.00 показують кіно для дорослих, за квиток беруть 50 рублів (40 гривень).

Отже, на цьому тижні генічани мають змогу подивитись фільм виробництва Ісландії і Данії «Боротьба з кригою». Фільм новий – прем’єра була у березні цього року. Доступний він на платформі Netflix, яка перестала працювати на росії наприкінці травня, але вкрасти кіно рашисти все ж встигли.

Новим є і повнометражний мультфільм «Чип і Дейл поспішають на допомогу», який став продовженням відомого мультсеріалу. Прем’єра його була 18 травня 2022 року у Голівуді. Виробником є компанія Disney, яка зупинила свою діяльність на росії ще у березні.

Окупанти також запропонували подивитись генічанам «Веном ІІ» – американський супергеройський фільм, розповсюджувачем якого є компанія Sony Pictures, яка у березні 2022 року… що? правильно!.. зупинила свою діяльність на росії.

Мультфільм «Братці кролики. Великодній переполох», який пропонують до перегляду в окупованому місті, також новий. Цьогоріч його вироблено у ненависній російським пропагандистам Німеччині.

Старішим (ще 2019 року виробництва) є британський (також недружня рашистам країна!) фільм жахів «Скринька диявола. Пробудження зла». Цього року у тій же Великобританії вийшов у прокат детектив-трилер «У ліжку з незнайомцем», який також доступний на окупованій росією території.

Новим, цього року випуску, є й анімаційний фільм «Льодовиковий період. Пригоди Бака», виробником якого є вже згадана студія Disney.

З десяти фільмів, які рашисти пропонують подивитись генічанам на цьому тижні, на росії вироблено лише три! Це зроблені цього року художній фільм «Обратимая реальность» та мультфільми «Кощей. Похититель невест» і «Забытое чудо». Останній окупанти мали б показувати щодня і по кілька разів, адже, як пишуть його автори, цей «скрєпний» мультфільм створено «в честь 600-летия обретения Русской православной церковью мощей преподобного Сергия Радонежского». Замість цього рашисти показують вкрадені у «піндосів» фільми. Як так?

Варто додати, що кіносеанси у дозволених рашистами соціальних мережах анонсує директор Генічеського КП «Міська кіномережа» Володимир Бокій, який перейшов на службу до окупантів ледь не з перших днів.

У серпні він вже був серед підприємців, які погоджували свою діяльність з «председателем профсоюзов Херсонской области» Дубовиком, запросивши останнього на зустріч у Генічеськ. Зразу ж після того Бокій віддав кінотеатр під проведення збіговиська, який окупанти назвали «форум «Мы вместе с Россией».
Що ж, нехай нині зрадник тішиться переглядом західних фільмів, адже вже скоро він бачитиме лише одне – небо в клітинку. Якщо не втече з відступаючими господарями, звісно.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!