10 березня у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» повідомили, що не збираються продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а її ченцям було рекомендовано до 29 березня залишити монастир.

І що ви думаєте? Зразу ж «почорніли» хрести на трапезному храмі, а могила митрополита Володимира Сабодана «замироточила». Це так, розповідають на своїх телеграм-каналах представники православної церкви московського патріархату, «бог за них вступився». І це вони ще йому «не починали усердно молитись», як говорить на цьому відео намісник (скоро – вже колишній) Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь, відомий за прізвиськом Паша Мерседес. А ще тих, хто хоче його виселити, він лякає світової спільнотою і зауважує, що «зараз не 17-ий рік».

Зрозуміло, що процес розлучення з московським патріархатом не пройде просто. Будуть його служителі і до погроз ще вдаватись, і до інсинуацій, але процес цей конче необхідний. Священиків, які підтримують і славлять країну-агресора на богослужіннях, які переписують заповіді, називаючи вбивство вже не гріхом, які обкрадають і дурять наших земляків, бути в Україні не повинно.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!