На окупованій території Херсонської області продовжується злочинна паспортизація. Днями нові пункти прийому документів на оформлення паспортів громадян рф відкрились у Рубанівці Каховського і Новоолексіївці Генічеського району, а у Зеленому Поді, де окупанти недавно відкрили паспортний стіл, коричневі книжечки отримали перші 60 селян. Принаймні, у цьому запевняє канал окупаційної адміністрації Каховського району.

Ще більше 1000 громадян, запевняє той самий телеграм-канал, подали документи і чекають паспортів. Інших закликають приходити у паспортний стіл щодня, крім неділі, і у порядку живої черги подавати заяви і фотографії.

Окупанти зробили все можливе, аби паспорт рф був квитком в один кінець – російська «госдума» у другому і третьому читаннях прийняла законопроект, який передбачає припинення громадянства України з дня подання заяви про вихід з нього після отримання російського паспорта.

Автори законопроекту калашніков з «кпрф», кабишев з «справедливой россии», лєонов з «лдпр» і туров з «единой россии» пояснили це виключно турботою про жителів окупованих територій. Мовляв, зберігаючи громадянство України, вони не зможуть працевлаштуватись у державні і муніципальні органи, а також на підприємства в окремих сферах економіки. Заяву про вихід з українського громадянства вимагатимуть написати і батьків, діти яких ще не досягли віку 14 років.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!