В Україні встановили перший протез 6-річній дівчинці з Херсонщини.

Навесні минулого року у будинок, де жила дівчинка із рідними та 8 котами, влучив снаряд і вона отримала важкі травми ніг. У лікарні Кривого Рогу, аби врятувати дівчинці життя, довелося ампутувати ніжку вище коліна.

Пізніше її перевезли до Києва для походження фізичної та психологічної реабілітації. І ось вже 10 місяців маленька, але мужня Маринка проходить лікування та реабілітацію в «Охматдиті».

«Коли дівчинка поступила в «Охматдит», вона майже постійно лежала. Зрідка сідала на ліжко, але самостійно не могла переміщуватися. Основними завданнями реабілітації перед протезуванням були: зміцнити м’язи тіла, підготувати ніжку до протезування, навчити дитину тримати координацію на одній нозі та вільно переміщуватися у просторі», – розповів фізичний терапевт лікарні Назар Борознюк.

Марина стала першою дитиною, яка була протезована в Україні. Протез для дівчинки зробили в Києві. Протезист Олександр Стеценко повідомив, що це перший протез, який він робив для дитини.

Тепер у Маринки попереду ще реабілітація, адже треба навчитися ходити на новій ніжці, яку лікарі подарували дитині. І не тільки ходити, а бігати і стрибати, як і належить дітям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!