Окупанти вивезли викраденого у Херсоні Павла Запорожця на судилище у Ростов-на-Дону і вибили з нього «зізнання у підготовці теракту», повідомляє Кримський розслідувач.

«Так, вину свою визнаю, але не визнаю, що мене судять у межах кримінального кодексу, оскільки я військовослужбовець, мене мають судити в межах Женевської конвенції», — цитує Запорожця пропагандистський ТАСС.

Майже одразу сестра Павла Запорожця спростувала інформацію пропагандистів про визнання ним вини.

«Журналісти повідомили неправильно. Він визнав, що вчиняв певні дії в рамках певного військового завдання. Було сказано, що визнає дії, але вину не визнає», — розповіла Марія Запорожець.

Павла, юриста за фахом, який у 2014-2017 служив у ЗСУ, а потім працював у Херсоні, військові рф викрали 9 травня 2022 року і обвинувачують у «підготовці акту міжнародного тероризму», який начебто мали здійснити під час акції «Бессмертный полк» у Херсоні.

Після викрадення його тримали в Херсоні на вулиці Енергетиків, 3, упродовж трьох місяців. Вибивали покази, катували електричним струмом.

Згодом перевезли до СІЗО №1 у Сімферополі. Про це його родина дізналась з записки, яку Павлу вдалося передати адвокату, який прийшов до одного зі своїх підзахисних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!