«У Посад-Покровському, котре значно постраждало від російських ударів, для людей, чиє житло зруйноване, встановлять 328 модульних будиночків. Їх надали від шведської служби цивільного захисту зі стратегічних резервів Європейського Союзу шляхом реалізації Механізму цивільного захисту ЄС. Також вже розроблені проєкти відбудови громади, у тому числі дитячого садка та амбулаторії», −  розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

Управління Верховного комісара у справах біженців ООН та Херсонська ОВА підписали Меморандум про взаєморозуміння. Представляла УВКБ ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг. Підписання Меморандуму сприяє реалізації проєкту “Україна – це дім”, який стартує за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. У межах проєкту громади Херсонщини отримуватимуть комплекти матеріалів для капітального ремонту покрівель житлових будинків.

Нещодавно Чорнобаївської СВА опублікувала фотозвіт роботи ремонтників з Луцька та Рівного. Бригада працювала з початку січня на території Посад-Покровського. За підтримки Благодійного фонду «За мирне небо»  було накрито 520 понівечених через обстріли будинків.

Місцеві господині готували обіди для ремонтної бригади, аби чоловікам легше працювалося.

“Всі мешканці села вирішили підтримати даний проект і  зібрали 30 тис грн для того, щоб забезпечити продуктами харчування майстрів», − повідомили у Чорнобаївській сільській військовій адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!