Гауляйтером Присиваської громади на Херсонщині став сільський голова Сергій Кліщевський, а його дружина, депутатка Каховськоі районної ради від президентської партії «Слуга народу» Аліна Кліщевська, «очолила» сільську школу і отримала російський паспорт.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами жителів Присиваської громади, їхній голова Кліщевський Сергій Олександрович з самого початку окупації перейшов на бік ворога. Він допомагає російським військовим розселятися в будинках односельців, які були змушені виїхати з окупації і зводить старі рахунки з людьми. Разом із окупантами він грабує майно громади, організовував «референдум» щодо «приєднання» Херсонської області до Росії і причетний до викрадень місцевих жителів.

На бік ворога перейшла також і його дружина, депутатка Каховської районної ради від президентської партії «Слуга народу» Аліна Кліщевська. Вона очолила так зване «государственное бюджетное образовательное учреждение Херсонской области «Григорьевская школа Чаплинского муниципального округа». А попередньо змінила громадянство з українського на російське.

Як раніше повідомляв заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, за підтримки саме цих колаборантів окупантам вдалося відкрити місцеву школу. 

«Викладачем фізики, інформатики та за сумісництвом завучем та класним керівником у школі став Іван Янович, родич Сергія Кліщевського. Колишній начальник відділу освіти Присиваської сільради Євгеній Корнієнко «викладає» географію та є «наставником» учнів 5 класу. Грабовецька Ірина Василівна, єдина вчителька школи, яка пішла на співпрацю, вчить тепер у дві зміни в третьому та четвертому класах. Погодилась викладати за «російськими програмами» в Гаврилівці вчителька математики зі Строганівської школи Гаврилюк Світлана Валентинівна. Дітей до Григорівки возять з Павлівки, Строганівки та Першокостянтинівки. Усього назбирали 105 учнів», – розповів Сергій Данилов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!