13-річний Іван постраждав під час чергового обстрілу села, де мешкає. Хлопець порався по господарству, коли поряд прилетіли російські снаряди, уламками яких його й зачепило. 9 березня Іван потрапив до Херсонської лікарні з осколковим пораненням. Там надали невідкладну допомогу, але дістати уламок з надпліччя лікарям не вдалося. Івана направили до столичного Охматдиту.
«Внаслідок військових дій хлопець отримав мінно-вибухову травму лівого надпліччя. В Охматдиті хлопця оглянули педіатр, хірург, травматолог. Також ми провели КТ, після чого госпіталізували хлопця до відділення ортопедії і травматології для подальшого лікування. У нашій лікарні Івану провели успішну операцію — вилучили уламок з області лівої лопатки», – говорить лікар ортопед-травматолог Микола Доляницький.
Іван розповів, що обожнює займатися садівництвом. А ще випікає печиво та допомагає батькам доглядати за тваринами і птахами. Господарство в сім’ї велике: корови, бичок, качки, курі.
Мама Івана, не приховуючи сліз, каже, розповіла, що під час одного з обстрілів, деякі тварини загинули, що дуже травмувало та засмутило Івана. На подвір’я родини хлопця прилітало вже не раз. Пошкоджень зазнав будинок, там вже немає вікон та дверей. Сім’я змушена шукати прихисток в іншому селі. А взагалі планують евакуацію з небезпечної зони разом з усіма тваринами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!