У боротьбі за незалежність України, її територіальну цілісність та суверенітет загинув 23-річний Ігор Прусаєв з Каховки на Херсонщині.

Сумну звістку про загибель земляка сповістила Каховська міська територіальна громада:

“Звичайний каховський хлопець, вихований як справжній патріот своєї землі, закінчив Каховську середню школу N1 і, як член команди козачат, займався розкопками та перепохованням останків солдат Другої світової. Стояв у почесній варті та захищав честь і гідність міста та країни на змаганнях з боксу. Тренера, вчителі та батьки пишалися Ігорем. Хлопець мав багато планів на своє майбутнє та повномасштабна війна все зруйнувала.
Після початку російського вторгнення до Каховки Ігор вступив до рядів міського ГФ з охорони громадського порядку «Щит», намагався бути корисним каховчанам та місту. Дід, який свого часу був учасником бойових дій, виховав в онука почуття справедливості та розуміння громадського обов`язку.

22 березня 2022 року в результаті облави російськими військовими на вулицях Каховки Ігоря було викрадено та запроторено до підвалів в приміщенні поліції в Новій Каховці. Майже тиждень хлопця катували та знущались з нього. Як він потім розповідав, тільки спортивний гарт дав йому сили вистояти та вижити. Не кожен дорослий чоловік зміг витримати такі катування. З численними переломами ребер, кісток обличчя, без жодного живого місця на тілі його відпустили. Можливо, пережите ствердило його в рішенні піти до лав ЗСУ.
«Коли він виїзджав з окупованної території, не зміг залишити без уваги прохання зовсім сторонньої бабусі допомогти вивезти з Каховки її собаку, – розповідає Ірина. – Доброта, намагання допомогти будь кому, зробити все, що в його силах, – притаманні риси характеру Ігоря. Маленьку сестричку, якій зараз 9 рочків, можна сказати, виростив саме він. Він її дуже любив, а вона в ньому душі не чула».

Було багато можливостей виїхати за кордон з підконтрольної території України. Та Ігор відразу відкинув прохання батьків покинути країну і вже влітку вступив до лав ЗСУ. Пройшов навчання за спеціальністю навідник БМП-2, а незабаром отримав звання стрілок-піхотинець у центрі програми підготовки ЗСУ у Великій Британії. Мав стати лідером сержантського корпусу.
«Пощади не буде! Вони дадуть відповідь за кожну загублену душу, за кожний спаплюжений клаптик нашої землі» – казав матері по телефону молодший сержант 214-ого окремого спеціального батальйону OPFOR з позивним «Боксер».
Він був в авангарді тієї протидіючої сили, яка відзначилась в перших перемогах над російським ворогом у Гостомелі.

В складі унікального і єдиного на всі Збройні сили України підрозділу, як назвав його головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний, стрілок Ігор Прусаєв загинув смертю хоробрих, виконуючи бойове завдання в районі Бахмуту 2 березня 2023 року.
Кров`ю військової еліти, загибеллю кращих представників української нації пишеться нова переможна історія нашої держави і її Збройних сил”.

Вічна пам’ять Герою України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!