Йдеться про 23-річного каховчанина Ігоря Прусаєва. Боєць загинув 2 березня під Бахмутом. Своїм таким коротким, але гідним рідної країни життям ця молода людина показала, яким має бути українець…
22 березня 2022 року під час облави рашистів в окупованій Каховці Ігор з вулиці потрапив “на підвал”. У катівні, облаштованій у будівлі новокаховської поліції, над ним знущалися майже тиждень. Як потім розповідав сам Ігор, вижити йому допомогла спортивна виправка. У каховчанина була можливість виїхати за корон з підконтрольної території України. Та цей варіант він відразу ж відкинув. Влітку вступив до лав ЗСУ. Опанував спеціальність навідник БМП-2,  а незабаром став стрілком-піхотинцем, пройшовши через центр програми підготовки ЗСУ у Великій Британії. Мав  стати лідером сержантського корпусу. Молодший сержант 214-ого окремого спеціального батальйону  OPFOR з позивним «Боксер».
Він був в авангарді тієї протидіючої сили, яка відзначилась в перших перемогах над ворогом у Гостомелі. У складі унікального і єдиного підрозділу, як назвав його головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний, стрілок Ігор Прусаєв загинув смертю хоробрих, виконуючи бойове завдання. І він має бути офіційно визнаним Героєм України. Наразі створено петицію про те, щоб Ігорю Прусаєву посмертно було присвоєне це звання. Для позитивного рішення необхідно 25 000 голосів. Жителів Херсонщини просять долучитися до підтримки петиції. Посилання – Тут:

https://petition.president.gov.ua/petition/188826

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!