«Для восстановления экономики новых территорий из госбюджета РФ будет выделено 411 млрд. рублей – эта выплата составит 84-99 % доходов бюджетов Херсонской и Запорожской областей, а также ДНР и ЛНР», – пише окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области».

Щойно ця новина з’явилась в інфопросторі, гауляйтери різних масштабів взялись імітувати роботу у надії отримати з бюджету на кишеню. Так, голова окупаційної «Новотроицкой военно-гражданской администрации» євгенія кузьменко, яка до цього демонструвала непідробну інертність, раптом взялась за граблі і вийшла з підлеглими на «всероссийский субботник».

Голова окупаційного уряду Херсонської області андрєй алєксєєнко, як і належить йому за статусом, взявся за важчу «роботу». «По поручению врио главы региона Владимира Сальдо вместе с руководством Мелитопольской и Херсонской железных дорог проверили подготовку основных станций, пути и подвижного состава», – написав злочинець у телеграм-каналі. А що це означає, показав на відео.

Пройшовши з підлеглими порожніми залами залізничного вокзалу у Новоолексіївці, заявив, що «станция практически готова к открытию». Окупанти визначили, «где будут» каси і зали очікування. «За дивним збігом обставин» – на тому ж місці, що і зараз. За кілька років до повномасштабного вторгнення «Укрзалізниця» капітально відремонтувала вокзал. За більше року, доки він не працював, рашисти навіть косметичного ремонту не зробили. При цьому, буцімто, готові запустити його у роботу, організувавши рух електропоїздів між Генічеськом і Джанкоєм «уже в мае».

Що заважало це зробити раніше? Очевидно – брак бюджетного фінансування. Чи буде справді організовано рух електричок? Навряд чи, але кишені у алєксєєнка, який ще під час перебування на посаді міського голови Краснодару брав хабарі в особливо великих розмірах, точно порожніми не будуть.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!