У Скадовському районі окупанти вирішили всі проблеми? А як по-іншому пояснити те, що займаються казна-чим. «Сотрудники Скадовской ВГА и шефы нашего района с Кабардино-Балкарии посетили библиотеку дома культуры в селе Антоновка», – повідомляє окупаційна адміністрація. Мета відвідин – пошуки «забороненої» літератури.

І її знайшли. Першими під руку непроханим гостям потрапили, цитую, «труды» основателя религиозной секты саентологов Рона Хабарда. Во многих странах мира они запрещены, но только не в Украине». Але дивно було б, аби у нас забороняли твори письменника-фантаста, погодьтесь.

Після того «експерти» доколупались до «Історії України». Їм не сподобалось, що у книзі «введено понятие Киевская Русь, хотя было просто Русское княжество». Як тобі таке, князь Олег?!

Але, на жаль, «експерти» зі Скадовська і Кабардино-Балкарії не єдині у прагненні вкотре переписати історію. Як повідомляє «Інформаційний спротив», у російських підручниках з історії для четверокласників видалили згадку про Київ. Якщо, наприклад, у попередньому виданні 2021 року автори вказували, що «Повість минулих літ» написав монах Києво-Печерського монастиря Нестор, то у новій версії він – просто монах Нестор. Володимир Великий у колишній версії хрестив Русь у Києві, у новій – «в столице». І якщо раніше було «После смерти Олега в Киеве стал править князь Игорь», то зараз – «…Русью стал править князь Игорь».

Що тут скажеш? Це було б смішно, якби не було так сумно.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!