СБУ повідомила про підозру “директору” Херсонського морського коледжу рибної промисловості Олександру Катуніну.

Він очолив захоплений окупантами Херсонський морський коледж рибної промисловості та брав участь у захоплених приміщеннях та обладнанні тренажерного центру коледжу.

Отримав підозру і головний природознавець, заступник директора національного природного парку «Нижньодніпровський» на Херсонщині Дмитро Кірін.

Він намагався організувати роботу парку під російською юрисдикцією і примушував співробітників отримувати російські паспорти.

За державну зраду в умовах воєнного стану Кіріну «світить» довічне позбавлення волі та конфіскація майна.

Херсонському пропагандисту Данилу Санітару Служба безпеки України також повідомила про підозру.

Він пішов на співпрацю з росіянами наприкінці березня 2022 року. До війни Санітар працював вокалістом у Херсонському обласному музично-драматичному театрі імені Куліша.

Протягом перших місяців окупації Херсона був у складі Муніципальної варти Херсона. Займався волонтерською діяльністю, проводив фінансові збори на допомогу Херсонській лікарні. Під час співпраці з окупантами Данило Санітар співав російські пісні та проводив концерти у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонщини.

Зараз колаборант працює на пропагандистському телеканалі «Таврія», що функціонує на тимчасово окупованій частині Херсонської області, та поширює проросійську пропаганду у своєму Telegram-каналі.

За все це Данилу Санітару загрожує від 10 до 12 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!