Оголошення про роботу у окупаційній адміністрації на лівобережжі Херсонщини розмістила у Телеграм «Каховская ВГА». Де саме доведеться працювати, не уточняють, але з тексту зрозуміло, що мова про територію Скадовської або Каланчацької громади.
Отже, крім безпечного району, колаборантам обіцяють безкоштовне проживання в одному з готелів на узбережжі Чорного моря, де у будні дні їх харчуватимуть у їдальні. Харчування дворазове і за доступними цінами. А ще є кухня для самостійного приготування їжі і автомобільна стоянка з охороною. Більш того, персонал готелю може допомогти з ремонтом автівки.
Місце роботи знаходиться у тому-таки готелі. Поряд – школа, дитсадок, магазини, спортивні секції, дитячі майданчики. Майже поряд – в 120 км – Армянськ, куди у разі чого можна встигнути втекти.
З першого погляду може здатись, що у рашистів закінчились гроші. Але ні – за, як зізнаються автори оголошення, ненормовану працю кандидатам у зрадники обіцяють «зарплату в несколько раз выше средней в данной сфере, чем на территории Крымского полуострова, плюс ежемесячные премии от 30 до 100% к окладу».
Незважаючи на такі солодкі обіцянки, у окупантів – жорсткий кадровий голод. Спеціалісти потрібні одразу у кілька відділів: бухгалтерського обліку і звітності, кадрів, права, державних закупівель, по роботі з майном, земельним відносинам і містобудуванню, інформації, спорту, інфраструктури і економічного розвитку. Вимоги для переважної більшості кандидатів – російське громадянство.
З огляду на те, що оголошення розмістила саме Каховська окупаційна адміністрація, цілком можливим видається саме її переїзд на чорноморське узбережжя. Тоді колаборантам краще відразу тікати у Крим, а ще краще – на росію.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!