«1 Мая – это культурный код нашей страны, это культурный код государства российского», – наплів на камеру пропагандистів керівник незаконного Херсонського обласного осередку партії «единая россия» ігорь кастюкєвіч. Разом з окупаційним урядом «єдинороси» «решили сделать праздник» у парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка у Генічеську.

Нічого кращого за роздачу несмачних російських цукерок окупанти не вигадали. Їх давали дітям, які бажали пострибати на батуті. А ще партійці роздавали генічанам буклети і георгіївські стрічки, які з «праздником весны и труда» пов’язати не можна жодним чином.

«Впервые за много лет выступил духовой оркестр», – збрехав у Телеграм кастюкєвіч. «Коллективом дирижировал министр культуры Херсонской области», депутат держдуми грав у шахи, а начальник відділу культури окупаційної адміністрації Генічеського району танцював з пенсіонеркою, бо більше ніхто не захотів. Такого у Генічеську точно ніколи не було. І залишається сподіватись, що більше ніколи і не буде.

«В праздничный день в парк пришли больше тысячи человек», – написав кастюкєвіч, хоча навіть на фото можна нарахувати трохи більше десятка. Незважаючи на всі старання «єдиноросів», схоже все було на поганий день села у затрапезному колгоспі часів перебудови. Нічого виразного. Хоча читачі телеграм-каналу кастюкєвіча все ж його знайшли. «Небо, как у нас в Санкт-Петербурге – выразительное! Молодцы!!! Какой был праздник замечательный в СССР, берём лучшее, идём к добру. Наконец-то знакомая мне Родина!» – написала у коментарі одна з рашисток.

А поки у Генічеську гуляли одні окупанти, інші обстрілювали сусідню Запорізьку область. 1 травня, об 11.30, у результаті удару російських військових по Гуляйполю троє людей отримали поранення, частково зруйновані приватні будинки і господарські споруди. Вибуховою хвилею вибило вікна і пошкодило автомобіль… Така батьківщина росіянам ще не знайома, але, якщо не закінчать воювати, то, цілком імовірно, що скоро «познайомляться».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!