Ще однією зрадницею, яка підтримала так званий флешмоб з відмови від українського громадянства, який почав гауляйтер Каховського району павло філіпчук, стала «художественный руководитель студии «Фокус» Евгения». Саме так назвалась «театралка», яка пройшлась розбитим приміщенням, розповідаючи на камеру, як їй добре живеться в окупації.

Наостанок колаборантка відкрила шухлядку з двома паспортами (певно, своїми) і вибрала «светлое будущее» у вигляді коричневої книжки з двоголовим орлом. При цьому паспорт громадянки України не шматувала і не кидала у вогонь, а завбачливо лишила на місці. Та найцікавішим і найнесподіванішим у ролику стало те, що зрадниця плела свою маячню під пісню «Я так соскучился» групи «Порнофильмы», ще й сама підспівала.

Що тут несподіваного, спитаєте? Просто «Порнофильмы» – це російська панк-рок-група антимілітаристського напряму. Ще до повномасштабного вторгнення гурт неодноразово приїздив на фестивалі до України, одночасно відмовляючись у росії від заходів, спонсором яких виступало міністерство оборони рф. 24 лютого 2022 року після вторгнення росії учасники гурту підтримали Україну. Лідер Володимир Котляров заявив тоді: «Нам соромно, що наша держава поводить себе, як гопник, котрий зарвався». Зразу після початку війни музиканти емігрували з росії, і у травні-червні 2022 року зіграли з колегами декілька концертів, весь прибуток від яких відправили жертвам збройної агресії рф…

Все це, до речі, можна почитати у «Вікіпедії». Однак «послідовники» філіпчука читати, мабуть, не вміють. На відміну від невідомого «патриота» з будинку культури у російському Сургуті. Як пише «Інформаційний спротив», громадянин у надії вислужитись глибоко проаналізував творчість світових рок- і поп-колективів, пісні яких хотіла виконати тамтешня кавер-група. Після детального «аналізу» музиканти отримали методичку, чиї пісні можна співати, а чиї ні. Під категоричну заборону потрапили Eminem, Gorillaz, Slipknot, Bring Me The Horizon, The Offspring та низка інших виконавців і груп, які публічно засудили агресію росії і підтримали Україну.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!