Як вказано на останній шпальті «газети» незаконного Херсонського обласного осередку партії «єдіная росія» «Навігатор», друкують її у Криму накладом 999 примірників. Проте, зважаючи, як активно і масово «єдінороси» її роздають, чи тираж занижений вказується, чи людей на окупованій території так мало залишилось. Адже «агітку» реально отримує ледь не кожен.

«Навігатор» роздають на ярмарках і у місцевих окупаційних радах. Або ж «волонтери» партії влади рф обходять ринки (як у Новій Каховці, наприклад), змушуючи брати паперовий непотріб всіх, кого зустрінуть. У Таврійську ж тамтешній гауляйтер євген четкарьов вирішив, що «Навігатор» хочуть читати ветерани Другої світової, тож роздавав «газету» разом з матеріальною «допомогою» у 10 тисяч рублів і вітальною листівкою «від путіна».

Ветерани, які все ж прочитали «Навігатор» № 3 (саме цей номер зараз роздається) з дивом для себе дізнались, наприклад, про таке: «На Украине Герои Советского Союза, участники, фронтовики были преданы забвению. Власть намерено стирала их из памяти народа, особенно молодёжи».

Можна прочитати у агітці і про брехунів, які братимуть участь у попередньому голосуванні від «єдіной росії». Так «волонтер» тетяна корженевська, яка втекла з Херсона до Краснодарського краю, бреше, що повернулась не тому, що на росії до неї поставились непривітно, а щоб «продолжить работать на благо развития региона». Цікаво, а що тоді змусило багатьох інших жертв російської пропаганди повернутись з «хлібосольної» росії у Генічеськ?

Пропагандистка юлія сіпко, яка також хоче бути депутатом окупаційного парламенту, розповіла у «газеті», як її змінила «сво»: «В 2022 году пошла работать на телевидение для того, чтобы рассказывать жителям правду о киевском режиме и тех позитивных изменениях на Херсонщине, которые происходят благодаря действиям РФ». Мабуть, саме з причини, що таких змін немає, пропагандистка стала ведучою передачі «Полевая почта» на «Таврии», де читає листи до рашистів і ставить їм «правильні» пісні.

«Единая Россия» ещё при Украине всегда восхищала и одновременно была образцом для нас живущих, а именно для меня и моих домочадцев – своими конкретными делами, своей любовью народа», – розповів пропагандистам ще один учасник голосування, директор Генічеського міжрайонного управління водного господарства володимир косов. Той самий, який своїми «конкретними справами» довів управління до зубожіння, а жителів району – до катастрофи. Стосовно останньої, наприкінці 2021 – на початку 2022 року у низці сіл Генічеської громади сталось підтоплення. Дренажна система тоді, хоч жителі звертались навіть у Київ, так і не запрацювала, бо, як виявилось, косов її розукомплектував, продавши насоси і трансформатори державного підприємства невідомим особам. Важливою «віхою» в біографії кандидата стало і його лікування від наркозалежності…

Що й казати, відбірні «кадри» пішли служити окупантам. І саме у таких випадках доводиться шкодувати, що газетний папір все терпить. Навіть, таку наглу брехню.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!