Ще недавно ціни на городину, і на цибулю – насамперед, на підконтрольній території України були втроє-вчетверо вищими, ніж на окупованому лівобережжі Херсонщини. Продавці у вільному Херсоні говорили покупцям: мовляв, а що ви хотіли, всю цибулю вирощують за Дніпром, а наша – привізна. Та днями ситуація з цінами змінилась з точністю до навпаки – ціни на цю овочеву культуру в окупації різко підскочили де вчетверо, а де і вп’ятеро! Мабуть, вичерпались її запаси, адже на територію росії з нашого краю окупанти вивозили не лише зерно.

Тепер до конкретики. Ще 10 травня цибулю у «столиці» окупованого регіону можна було знайти за 90 рублів (за якийсь тиждень подорожчала втроє!), а вже 11-ого на ринку сільськогосподарської продукції, який серед генічан називається «Фрунзенським», вона коштувала і 100, і 120, і 140 рублів (у залежності від якості).

Подорожчала і морква – до 80 руб/кг, хоча коренеплоди гіршої якості можна було купити і за 50, і навіть за 30 рублів за кіло. Капуста врожаю минулого року коштувала 30-40, молода – 120 руб/кг. Стара картопля – 30-40, молода – 150 руб/кг. Тепличні огірки на ринку продавались за 130-170, помідори – 200-250 рублів за кілограм.

Подешевшала полуниця, сезон якої у розпалі. Починалось все з 450 руб/кг, зараз ароматна ягода вартує 250-300 руб/кг. Може, ціна буде ще меншою, але варення пенсіонери варити у цьому році, мабуть, не будуть, бо дорогий цукор. Кілограм його на «Фрунзенському» ринку у четвер коштував 70-75 рублів.

Поки що небагаті генічани, яких більшість, можуть дозволити собі рис і гречку по 50 руб/кг.

Яйця 11 травня на ринку коштували 65 рублів за десяток. Соняшникова олія – 90-96 рублів за літр.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!