Іще у лютому головний на окупованій Херсонщині «єдінорос» ігорь кастюкєвіч пообіцяв, що школу № 1 в окупованому Новотроїцькому відремонтують за якоюсь невідомою «народною» програмою. І ось днями в окупаційній селищній раді повідомили про те, що ремонтні роботи почнуться вже цього місяця. Замовником їх є «ГКУ «Главное управление строительства Краснодарского края», генеральним підрядником – НАО «Региональная строительная компания Краснодарского края».  

Вчителі школи, які не пішли на співпрацю з ворогом, зазначають, що заклад дійсно потребує ремонту. Але, якщо розібратись, хто саме береться його робити, для приміщення мало що зміниться, зате фінанси з бюджету країни-агресора спритні ділки з росії привласнити зможуть. Але – до справи.

На сайті перевірки російських контрагентів знаходимо інформацію про те, що «НАО «Региональная строительная компания Краснодарского края» (НАО «РСК КК») зареєстровано 11 вересня 2007 року. Її статутний капітал – 2416000 рублів. Компанія фігурувала в 24 судових справах на суму 11 мільйонів рублів. Знайдено відомості про наявність виконавчих впроваджень стосовно боргів.

А тепер найцікавіше: зовсім недавно «НАО «РСК КК» поміняла генерального директора. 11 травня 2023 року ним став такий собі Васілій Євгєньєвіч Хейман. Той же сервіс повідомляє, що пан Хейман був засновником ще двох ТОВ на росії – «Дока-Плюс» (діяльність автомобільного транспорту і послуги з перевезень) і «Кубань-Мастер» (проведення загальнобудівельних робіт). Обидва товариства ліквідовано.

А ще у краснодарця є брат Євгєній. Як повідомляє проект з журналістики даних nokta, з 1998 по 2018 рік Євгеній Хейман був довіреною особою нафтового бізнесмена і депутата державної думи від кпрф Вахи Агаєва. Останній мав бізнес і у Молдові, де був бенефіціаром підприємства Natur Bravo, що мало у складі 2 консервних заводи. З грудня 2015 по грудень 2017 року підприємством керували брати Хеймани. За рекомендацією Вахи Агаєва Євгєній Хейман став членом економічної ради при тодішньому президенті Молдови. Пізніше ним зацікавилась антикорупційна прокуратура. Як вважав Хейман, за наказом того ж ділового партнера. Після смерті Агаєва у 2020 році бізнесмен разом з братом ще й мав повернути борги новому директору Natur Bravo Мухамаду Галаєву. При цьому на Васілія Хеймана «повісили» мільйон євро!

У тому ж році у мережі з’явився колективний лист працівників Natur Bravo, у якому вони звинуватили колишнього генерального директора компанії Васілія Хеймана у некомпетентності і «відкатах» з, цитата, «будь-якої необхідної для компанії інвестиції, таких як ремонт, будівництво, закупка». Ще одна цитата: «Відчувши смак легких грошей завдяки кріслу начальника і посаді генерального директора, пан Васілій Хейман все більше входив у «смак», стаючи все нахабнішим і вимагаючи від будівельних компаній, які робили ремонт на заводі, «роздувати» кошториси видатків, а різницю вимагав собі взамін на підпис у угодах про співробітництво (наші партнери за необхідності можуть підтвердити дану інформацію, тим більше, що згодом новий керівник Мухамад Галаєв довів кошториси видатків до реальних значень». Також гендиректор, за словами працівників, з істотною надбавкою перепродавав консервне обладнання.   

Закінчилось все тим, що у 2017 році Васілій Хейман звільнив весь колектив одного з заводів (близько 250 людей) і розпродав його обладнання на металобрухт, отримавши мільйони лей прибутку. Компанію брати у 2017 році залишили з величезними боргами (див. вище)…  

Цілком вірним є твердження, що війни починаються через економічні причини. І поки рядові росіяни у пошуках «нацистів» в Україні завдяки нашим славним ЗСУ перетворюються на падаль, такі, як Хеймани, все тугіше і тугіше набивають гаманці.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!