російську агентку в результаті контрдиверсійних заходів  “вичислили” та затримали співробітники СБУ. Це медсестра однієї з місцевих лікарень, яку під час окупації Херсона завербували в фсб.
За завданням співробітника спецслужби рф колаборантка залишилася в обласному центрі  після його звільнення, продовжуючи працювати в лікарні. Агентка збирала установчі дані українських захисників, які проходили лікування в медзакладі.Також вона шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території Херсона. Крім того, зрадниця фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів міста. Звіти передавала до фсб через месенджер. Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по Херсону.


Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників в одній із антиукраїнських груп у Телеграм.
Під час обшуків вдома у фігурантки виявлено мобільний телефон, через який вона спілкувалася з куратором.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі агентка перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!