Так званого “заместителя начальника ВГА Чернобаевской сельской территориальной громады Херсонской области” Олега Оруся підозрюють у колабораціонізмі.

Олег Орусь виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. На псевдопосаді чоловік організував роботу незаконно створеного органу влади. Також він добирав співробітників до захопленого КП “Чорнобаївський господар”, виплачував їм зарплату у рублях. Крім того, підозрюваний розпоряджався майном загарбаного підприємства.

Провадження щодо фігуранта розслідують за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора».

За свідченнями очевидців, Орусь був одним з ініціаторів проведення у громаді незаконного «референдуму» щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до ворожої країни.

За вчинене підозрюваному в колабораційній діяльності загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати керівні посади або займатися політичною діяльністю терміном до 15 років та конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!