Важкі цього літа будуть канікули у скадовських школярів. Про те, що чекає на дітвору в окупованій громаді, у соцмережах повідомила окупаційна адміністрація «муніципального округу».

Найголовніше, що «не будуть працювати відомі місцевим жителям дитячі табори». «У цілях безпеки», звичайно. Замість моря дітям пропонують відпочивати у пришкільних таборах при 11 навчальних закладах, бо саме 11 (вдвічі менше, ніж до окупації) окупантам вдалось запустити у роботу.

Вранці жителям громади окупанти пообіцяли «повноцінний сніданок», в обід пропонують йти додому. 1 червня сніданок має перейти у святкування Дня захисту дітей, 6 червня – у «дєнь руского язика».

В інші дні школярам не дадуть «сумувати» «разговорамі о важном», які і так набридли їм впродовж начального року. Це, нагадаємо, обов’язкові заняття, які проходять щопонеділка після підняття триколора і виконання російського гімну. На заняттях дітворі на росії і в окупованих нею регіонах розповідають про «богом ізбраний рускій народ», «укронацистів», «підступний і кровожерливий Захід», «духовні скрєпи» і т.д. Тобто все те, що їхні батьки чують від телевізійних хвойд соловйова, сімоньян, скабєєвої та інших.

«І обов’язкове підняття прапора! – анонсує роботу пришкільних таборів окупаційна адміністрація. – І багато інформації з історії Росії». Не дивно, що на такий «чарівний відпочинок» зголосились, за даними колаборантів, лише 30 % школярів.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!