«Після санкцій, введених стосовно Росії у 2014 році, урядом країни було прийняте рішення про створення і розвиток внутрішньої платіжної системи, яка не буде залежати від зовнішніх факторів», – пояснює офіційний сайт платіжної системи «Мир». У результаті від зовнішніх факторів вона, може, і не залежить, але от розплатитись нею за межами росії майже неможливо.

Навіть у телепередачі «КВН» з цього приводу вже пожартували. «Вы карту «Мир» принимаете?», – запитують росіяни, відправившись на іншу планету, у тамтешніх жителів. Ті відповідають заперечно. «Да в каком же мире её принимают?!» – обурюються гості з Землі.

Той самий російський сайт повідомляє: «На сьогоднішній день випущено більше 65 мільйонів карт «Мир», вони діють на всій території РФ, включаючи Крим. Також картою можна користуватись у Вірменії, Абхазії, Південній Осетії, Білорусі, Казахстані, Киргизстані і Туреччині». Недавно до цієї дрібки країн приєднали і тимчасово окуповану Херсонщину. На картки «Мир» приходить пенсія тим, хто переоформив її за російським законодавством, і зарплата тим, хто пішов прислужувати окупантам.

А ще днями, як повідомляють роспропагандисти, на лівобережжі «стартував пілотний проект з безготівкової оплати проїзду». Тепер картками «Мир», буцімто, можна розплатитись в автобусах. Але не у всіх. Відповідне обладнання, пишуть, встановлене лише на трьох маршрутах: Генічеськ – Стрілкове, Генічеськ – Чонгар і Генічеськ – Нова Каховка. На інших рейсах перевізники вимагають готівку. І немало. Так проїзд автобусом зі Скадовська у Каховку коштує зараз 550 рублів, у Нову Каховку – 600, з Нової Каховки у Верхній Рогачик – 650 рублів.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!