Свого на окупованому лівобережжі Херсонщини через більше року окупації майже нічого не виробляється. Це добре видно по продукції, якою торгують нині на ринках і в магазинах Генічеська. Іноді, правда, на очі трапляється мелітопольська олія чи каховські соуси, але, як пояснюють продавці, це зі старих запасів, які досі чомусь не розпродали.

Для прикладу, згущене молоко у Генічеськ везуть з білорусі, підробку на нього – з Брянської (звідки останнім часом приходить багато поганих для рашистів новин) і Смоленської областей росії. Літрова пляшка «молокомісткого продукту з замінником молочного жиру «Згущенка» на «Фрунзенському» ринку міста коштує цілком доступно – 170-190 рублів.

Гірчицю «Махєєв», яка продається там само по 45 рублів за 140 г, у Генічеськ везуть з Єлабуги, хоча відстань між Херсонщиною і Татарстаном складає більше 2000 км.

З сусіднього Криму везуть до міста консервовані горошок (у баночках вагою 400 г) і кукурудзу (340 г) по 80 рублів. Продукція овочівництва, якою ще недавно славилась Херсонщина, нині теж звідти поступає, а туди, як запевняють деякі продавці, з Туреччини. Нині у Генічеську дуже багато полуниці по 330-350 руб/кг, абрикосів по 300, огірків по 100-150, томатів по 180-220, картоплі і капусти по 100 руб/кг. Молодої моркви немає, стару продають по 30-50 рублів за кіло. Мало на ринках редиски, її можна купити за 85 руб/кг. Свій «історичний максимум» впевнено тримає цибуля – нині вона коштує 100-120 руб/кг.

Мабуть, єдине, що можна купити своє – це молоко і молочні продукти від селян. На ринку літр молока нині продають по 50-80 рублів. Кисломолочний сир коштує 200 рублів за кілограм, сметана – 250 рублів за літр.

Риби на ринку немає – 1 травня окупанти закрили рибальський сезон. Відкрити пообіцяли 1 червня, а 19 серпня – знову закрити.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!