Черговий номер Незалежної газети Херсонщини “Новий день”, яка після звільнення Херсона від російських окупантів відновила свій вихід за підтримки НСЖУ та її зарубіжних партнерів, отримали мешканці деокупованого правобережжя області. Це вже сьомий за ліком номер видання за останні пів року.


У цьому випуску газети кожна публікація викликає живий інтерес у читача. Взяти, зокрема, інтерв’ю журналіста НД зі старшим науковим співробітником Інституту садівництва НААН, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації виробників продукції садівництва та виноградарства Віктором Костенко під назвою “І оживе українська Шампань!” Від початку до кінця цього інтерв’ю у словах потомственого виноградаря і садовода відчувається біль за завдану російським окупантом шкоду виноробній і садівничій галузям: розкрадено та знищено такі відомі своєю продукцією не лише в Україні, а й далеко за її межами ВАТ ” Виноробне господарство князя Трубецького”, ПрАТ “Дім марочних коньяків “Таврія”, агрофірма “Радгосп “Білозерський”, ВАТ “Кам’янський” тощо. І попри це Віктор Костенко впевнений в тому, що після перемоги над агресором херсонські виноградарство і садівництво відродяться швидкими темпами.
Приверне увагу читача і інтерв’ю журналіста видання з першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександром Краснолуцьким щодо завданних війною збитків нашій державі. Вони вже, за його словами, сягнули понад трильйон гривень. Це і забрудненні грунти, річки і моря, засмічені землі, спалені ліси, заміновані узбережжя. І російські окупанти, наголошує високопосадовець, не зупиняються і продовжують руйнувати екосистему України. Під окупацією росії залишається близько 100 тисяч квадратних кілометрів українських територій. Тож в інтерв’ю ми знаходимо відповідь на питання, як працює Україна над притягненням росії до відповідальності за скоєні нею екологічні злочини.


Розповідається у номері також і про те, як російські загарбники прагнуть відновити роботу ними ж затопленої головної насосної станції Головного Каховського магістрального каналу. Адже після зупинки ГНС вода в русло магканалу з кінця листопада минулого року не подається. А це означає, що без зрошення залишаються не лише сотні тисяч гектарів землі, а й створено катастрофічну ситуацію з водопостачанням багатьох десятків міст і сіл Херсонської та Запорізької областей.
Не пройдуть повз увагу читача і змістовні відповіді голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо проведення чергових виборів до парламенту держави згідно з Конституцією та яка атмосфера панує нині у Верховній Раді. А ще – як відбувається інтеграція України в ЄС та НАТО.
Багато також в газеті й довідкової інформації: про виплати на дітей під час війни, про порядок виїзду громадян України за кордон тощо.


Одне слово, матеріалів у цьому номері “Нового дня” багато, до того ж – на різні смаки. І люди їх радо читають. Бо скучили вони в окупації за друкованим словом, якому довіряють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!