День захисту дітей у Новоолексіївці Генічеського району колаборанти вирішили відзначити у суботу, 27 травня. Як пояснив тамтешній гауляйтер асан алієв, святкували у вихідний, бо свято випадає на робочий день.

Тих, хто наважився прийти до будинку культури у Новоолексіївці, пригощали морозивом і пловом (чому і діти, і дорослі дуже раділи).

Дітей розважали аніматори на чолі з працівником окупаційного міністерства культури богданом казнавецьким. Після ігор і конкурсів на площі присутніх покликали безпосередньо у будинок культури на концерт. Але там все пішло зовсім не так, як хотіли колаборанти.

Якраз у момент, коли окупаційний голова селища асан алієв з кримським бізнесменом і радником «губернатора» сальда енвером абдураімовим розповідали зі сцени, як «розцвіла» при окупантах Новоолексіївка, з залу почувся жіночий вигук: «Лікарню треба відновити!»

Зрадник алієв спробував віджартуватись: «Що у нас немає? Лікарні? Добре, побудуєм лікарню». І відповідь почув, що вона давно побудовано, але з лютого минулого року не працює. Після цього гауляйтер ледве стримував лють: «Сьогодні – свято дитяче. З тим, що треба відновлювати лікарню, дороги і так далі, приходьте до мене. Двері завжди відкриті. Ми на свято прийшли, а ви: «лікарню відновити!»

Погано у Новоолексіївці не лише з лікарнею і дорогами, а й з продовольством. Наразі у робочі дні працівники окупаційної селищної ради видають громадянам гуманітарну допомогу: тушонку, згущенку, цукор. Право на гуманітарку мають маломобільні, люди з інвалідністю, багатодітні, переселенці, батьки-одинаки і матері-одиначки, пенсіонери за 80, діти війни, ветерани війни, а також люди «з важкою життєвою ситуацією» (під це визначення на окупованій території майже кожен може підійти). Представники всіх цих категорій мали раніше подати документи для реєстрації. Але щойно колаборанти дізнаються, що хтось з них влаштувався на роботу, вимагають писати заяву про відмову від гуманітарної допомоги.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!