«Сьогодні працівники пожежної охорони ГУ МНС Росії по Херсонській області з честю продовжують нести свою непросту, але дуже потрібну людям службу, – вітав з Днем працівників пожежної охорони, який на росії святкують 30 квітня, голова окупаційного уряду Херсонщини андрєй алєксєєнко. – Рятувальники, які працюють у 15-кілометровій зоні, ризикують вдвічі більше, майже щоденно виїжджаючи на ліквідацію наслідків обстрілів». Але окупантам та служба виявилась зовсім не потрібною. Висловлюючись мовою тих, хто керує нині на окупованому лівобережжі, рятувальників «кинули на бабки».
Обдурені навіть написали листа адміністратору одного з окупаційних телеграм-каналів. Там, зокрема, є такі рядки: «Ситуація стосується невеликого міста Гола Пристань. В МНС Росії було набрано як добровольців з цивільних, так і тих, хто перейшов з МНС України. Але всі ці люди, так сказати, підвішені у повітрі, так як до цих пір їх так і не прийняли офіційно на роботу. Хоча видали форму і оформили зарплатні картки. Зарплату привозять готівкою, відомість – звичайний папірець. Обіцяли зарплату, як для зони бойових дій – не менше 100 тисяч. По факту – 40-50-60 тисяч (кому як), а в останні два місяці звичайним бійцям і водилам дали по вісім (!) тисяч, командирам – 20-22».
Далі автор пише про пожежну частину, яку рознесло ударами. А коли переселились в інше приміщення, прилетіло і туди. Колаборанти підозрюють місцевих мешканців, які «здали» їх місцезнаходження.
«По суті ми – ніхто, – пише обдурений, якого чомусь зовсім не шкода. – Все начальство сидить у Скадовську, до нас не приїздить ніхто. Кажуть у нас страшно. А нам не страшно?»
Аби не було страшно, не треба було йти прислужувати рашистам, сподіваючись при цьому розбагатіти.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!