Протягом минулої доби, 9 листопада, українські війська на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів. Звільнили майже 260 кв. км територій та 12 населених пунктів. Такі дані наводить оперативне командування “Південь”.

А вже сьогодні, 10 листопада, від військових ЗСУ протягом дня надходять радісні новини, підкріплені фото і відеозвітами. Пізніше їх ось так прокоментував голова Миколаївської ОВА Віталій Кім: “Ексклюзивне право знімати відосіки зі звільнених сіл зараз у бійців ЗСУ”.

З Миколаївщини і почнемо. Снігурівку звільнено від російських військ. Відео у деокупованому селищі записали бійці 131-го розвідувального батальйону Збройних сил України.

Повернулася під український прапор і багатостраждальна Киселівка на Херсонщині.

Радісна звістка надійшла і зі Станіслава Херсонської області – ЗСУ звільнили село від окупантів.

П’ятихатки, Кучерське та Бобровий Кут Херсонської області, а ще Євгенівка та Тамарине на Миколаївщині також сьогодні повернулися під контроль ЗСУ.

Дочекалися повернення синьо-жовтого прапора і Чкалове, Борозенське та Брускинське на Херсонщині!

А якщо уважно придивитися до відео, записаного у щойно звільненій Качкарівці, можна побачити газету, якою люди закривали вікна. Ми впізнали рідне видання Херсонщини “Новий день”. Сподіваємося, скоро у звільнених населених пунктах знову буде і українська пошта, і преса.

Мешканці деокупованих населених пунктів не приховують радості і не стримують сліз, коли бачать воїнів ЗСУ. Як довго вони чекали цієї зустрічі! Місяці окупації, постійний страх і надія, що не давала права зневіритися. 

Тепер підтвердити успіхи наших військових має Генштаб. Але відео та фото зі звільнених містечок і сіл надихають. Слава Україні! Слава ЗСУ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!