Йдеться про уродженку Одеси, прокремлівську блогершу юлію лозанову, відому під псевдонімом юлія вітязєва. Ще у 2015 році вона переїхала до москви, де активно поширює фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні. З початком повномасштабного вторгнення росії вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії рф.
Візяєва однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Відповідні дописи московська блогерка опублікувала на власному телеграм-каналі, в якого майже 100 тис. підписників.
Окрім того, Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах «Соловьев.live» і збирає кошти на потреби окупаційних угруповань рф.
Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти її підривної діяльності проти України. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Наразі фігурантка перебуває в росії. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!