Віддаленні від Дніпра райони окупованого лівобережжя Херсонщини ще відчують на собі весь масштаб підриву рашистами Каховської ГЕС. А деякі відчувають вже зараз. Наприклад, далеко розташована від Нової Каховки Іванівка.

«У найближчі три доби на території Іванівського округа буде вимкнена електрика. Всім громадянам необхідно мати триденний запас питної води», – повідомляє у соцмережах тамтешня окупаційна адміністрація. І роз’яснює, що світло вимкнули через «загрозу затоплення ПС 330 кВ» біля Олешків. ПС – це підстанції з напругою 330 кВ, у які прицільно били рашисти у холодну пору року. Тепер ті, які не добили, затоплюють.

Катастрофічною ситуацією відразу ж скориставсь усюдисущий керівник окупаційної обласної організації «єдиної росії» ігорь кастюкєвіч. Окупант відправ від імені партії в Іванівку вантажівку з бутильованою водою з Криму. А крім питної, пообіцяв іванівцям вирішити питання ще й з технічною водою. Чи вистачить у степовій Іванівці привезеної (якщо вона дійсно буде привезена) води на всіх, сказати важко.

Богдан СТРАЖАК.       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!