Раніше NewDay ua вже писав про «указ» сальда щодо «допустимих роздрібних цін на товари», під який окупаційний департамент промисловості і торгівлі Херсонської області підготував списки продовольчих і непродовольчих товарів з зазначенням вартості, вище за яку їх продавати, буцімто, не можна. У підсумку товари продаються навіть вдвоє дорожче – на указ сальда, про це також писалось, ніхто з продавців уваги не звертає.

«Покерувати» цінами вирішив і голова окупаційного уряду андрєй алєксєєнко, який 14 червня написав у своєму телеграмі: «Вчора під час об’їзду неприємно вразили ціни у магазинах Олешків. Сьогодні наводити лад на місце направлені комісії мінпромторгу. Спекуляції на біді будемо жорстко припиняти».

Чи вдалось це «припинення», алєксєєнко пізніше чомусь не написав. Але, зважаючи на те, як «боролись» рашисти з цінами раніше, можна зробити висновок, що не вдалось.

Того ж дня окупаційна адміністрація Каховки відзвітувала про ціни на продукти на міському ринку. Яловичина тоді там, за даними колаборантів, коштувала 638 руб/кг, свинина – 360, курятина – 308, ковбаса напівкопчена – 470, варена – 347, вермішель – 82, макарони – 76, борошно – 47, рис – 94, гречка – 123, пшоно – 57,50, цукор – 71, сіль – 21, олія – 103, маргарин – 472, огірки – 55, помідори – 117, морква – 61, капуста – 52, яблука – 94, банани – 144, твердий сир – 580, вершкове масло – 690, кисломолочний сир – 150, сметана – 316, цукерки – 342, печиво – 199 руб/кг.

Наскільки такі ціни доступні для мешканців окупованої території? Для колаборантів з їх захмарними зарплатами – більш, ніж доступні. Для пенсіонерів, яким росія ще видає свої подачки – важко доступні. Для людей, які через окупацію втратили роботу і ще не заробили на пенсію – недоступні. Але якщо росія і думає про таких людей, то лише у сенсі, як їх побільше вбити.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!