В окупаційному міністерстві транспорту Криму заявили, що на відновлення пошкодженого ударами ракет Чонгарського мосту їм знадобиться «максимум» декілька тижнів.

«Всі засоби маємо. На місцях у нас є підрядна організація, відповідні дорожні служби для того, щоб у найкоротший термін провести заходи, пов’язані з відновленням мостової споруди», – заявив микола лукашенко. Не той, що молодший син білоруського диктатора, а той, що окупаційний міністр транспорту Криму.

До обіцянок швидко відновити міст підключився і відомий комік володимир сальдо. У своєму виступі він сказав, що «також має інженерно-будівельний досвід», і той йому підказує, що «відновлення багато часу не займе».

Окупанти обіцяли відкрити рух транспорту однією смугою після того, коли на мосту проведе своє розслідування слідчий комітет рф. Але станом на вечір 22 червня рух відновлено не було.

Тим часом у слідкомі заявили, що по мосту вдарили «французьким варіантом ракети Storm Shadow», «про що свідчить напис на заводській табличці». На підкріплення наративу російської пропаганди про те, що «ЗСУ воюють погано», сказали, що прилетіло аж чотири ракети, і з них лише одна влучила у дорожнє полотно.

«Поки йде обслідування конструкцій Чонгарського мосту, просимо вибирати для поїздок у Запорізьку і Херсонську області маршрут через Армянськ», – заявив окупаційному каналу «Крим 24» «радник голови Криму» олег крючков. Окупаційні пункти пропуску Армянськ і Перекоп, за його словами, працюють у звичному режимі, хоча у мережі водії вантажівок публікують відео, що стоять там у чергах. Автобуси, які відправлялись з окупованої Херсонщини у Джанкой, також тепер змушені їхати через Армянськ. «Стан дороги від КПП до Генічеська лишає бажати кращого», – пише окупаційна «Надднепрянская правда» про «убиту» важкою гусеничною технікою рашистів автотрасу.

А ще окупанти пишуть, що МЗС Молдови викликало посла рф олега васнецова через заяву сальда стосовно відповіді на удар по Чонгарському мосту. Дурне заявило про можливі «дуже серйозні» заходи у відповідь, яких, сказав, слід чекати, у тому числі, на мосту у молдовських Джурджулештах.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!