У населених пунктах окупованого лівобережжя люди страждають не тільки від постійних обстрілів та тиску загарбників, а насамперед від наслідків підриву Каховської ГЕС. Навіть у тій їх частині, що не була затоплена, місцевим мешканцям доводиться шукати питну воду, оскільки та, що є в кранах, для споживання категорично заборонена. І тут окупанти виявляють «нечувану щедрість».

Зокрема, у селищі Дніпряни Новокаховської громади людям радять приходити до колишньої селищної ради, де можна взяти одну 6-літрову пляшку води на людину. І це раз на 3 дні!

Повідомляють, що у Райському та Тополівці, які знаходяться набагато вище від Дніпра, вода придатна до вживання. А от у Дніпрянах, Корсунці, Козачих Лагерях, Олешках – дуже забруднена. Як довго тут протримаються люди, котрі не покинули свої домівки, і чи не почнуть їх косити інфекційні хвороби, не знає ніхто. Відомо лише, що найближчі лікарні тепер є аж у Генічеську і Скадовську, куди в разі спалаху особливо небезпечних хвороб доведеться везти пацієнтів за понад сотню кілометрів.

А як відомо, у таких випадках рахунок може йти навіть не на години.

Щоб трохи «підлизатися» до постраждалих від затоплення людей, рашисти обіцяють видавати по 10 тисяч рублів одноразової допомоги. Отакі вони «добрєнькіє асвабадітєлі». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!