Ще 12 червня з посади секретаря Херсонської міської ради була звільнена Галина Лугова. Це рішення одноосібно ухвалив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко. Причину він не назвав. Майже два тижні “Новий день” чекав на коментар МВА з приводу звільнення Лугової. І ми його так і не дочекалися. Але сьогодні стало відомо, що причину свого кадрового рішення пан Мрочко озвучив під час таємної пресконференції. Цитуємо відповідь на запитання одного з журналістів про звільнення Лугової:
“Вона нічого не робила щодо збереження життя наших мешканців, на посаді перебуваючи з листопада по березень місяць. Також коли вона повернулася до виконання покладених на неї обов’язків секретаря міської ради, вона взагалі їх не виконувала, нічого не робила. Жодних у нас сесій не збирається, у нас немає депутатських слухань. Вона як секретар міської ради взагалі не виконувала покладені на неї обов’язки. У зв’язку з чим наданими мені повноваженнями вона знята з посади секретаря міської ради. І цю посаду на сьогоднішній день ніхто не займає. Була б це політика, то, напевно, я б когось туди та призначив би”, – сказав начальник Херсонської МВА.

Секретарем Херсонської міської ради член партії “Нам тут жити”, директор школи Галина Лугова стала в грудні 2020 року. На цю посаду її обрав депкорпус. Пані Лугова вже другу каденцію є депутатом міськради.

З 7 липня 2022 року вона виконувала обов’язки Херсонського міського голови. Оскільки Ігоря Колихаєва викрали окупанти, повноваження очільника міста перейшли до секретаря міськради. Тоді пані Лугова тимчасово мешкала у Вінниці, виїхавши із захопленого росією Херсона. 21 вересня Президент України Володимир Зеленський призначив Галину Лугову начальницею Херсонської МВА. Згодом вона переїхала до Кривого Рогу, а з деокупацією правобережжя – до Херсона.

На цій посаді вона перебувала до 2 березня. Цього ж дня відбулося призначення нового начальника Херсонської МВА – екс-прокурора Романа Мрочка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!