На лівому березі Херсонщини почались другі жнива в умовах війни. Минулорічні супроводжувались масовим вивезенням зерна через кримські порти. Збіжжя окупанти забирали силою або купували за безцінь просто з полів.
«Збирання врожаю па полях Херсонщини у цьому році почали в умовах НС, – написав на своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду області андрєй алєксєєнко. – Теракт нацистів (нарешті він правильно росіян назвав – авт.) залишив без води зрошувальну систему».
Далі просимо агрономів не читати. «Господарствам довелось на ходу міняти структуру посівних площ. Заміняти вологозалежні культури засухостійкими», – продовжує гауляйтер. Отак, просто посеред червня міняти структуру посівних площ? І це пише випускник Кубанського державного аграрного університету! Щоправда, за спеціальністю «промислове і цивільне будівництво, фінанси і кредит».
В уяві алєксєєнка варто було лише перестати вирощувати кукурудзу, сою і рис (цікаво, а ті, хто вже їх посіяв, що мали робити?), натомість збільшивши площі соняшника.
Та, незважаючи на надзвичайну ситуацію, про яку написав злочинець, «види на врожай» у нього «хороші». «На сьогодні з площі 14,6 тис. га зібрані перші 45 тис. тонн зернових, – написав нетямущий рашист. – Прогноз – не менше мільйона тонн лише по озимих». Ого! І це при тому, що у рашистів – лише частина області, і велика частина цієї частини замінована, перекопана траншеями і заставлена «зубами дракона»! Оптимістично…
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!