У квітні минулого року на той час в окупованому с. Правдине Білозерської територіальної громади рашисти стратили 6 чоловіків та неповнолітню дівчину. Все відбувалося вночі, в одному з будинків. Двох людей окупанти розстріляли, ще п’ятеро загинули через підрив боєприпасу (це підтвердила судмедекспертиза після ексгумації), який нелюди кинули в хату. Тіла окупанти ховати не давали. Місцеві говорять, що зробити це їм вдалося лише на 40-й день – тоді в селі відбулася ротація військових рф. Люди були шоковані побаченим – у вбитих, виявлених посеред руїн будинку, були зав’язані руки та очі. Рашисти підозрювали страчених у підпільній діяльності проти них, тому з людьми вчинили макстмально жорстоко.

Поліцейські Херсонщини встановили особу одного з військових, причетних до вчинення злочину. Ним виявився командир підрозділу морської піхоти чф рф, який контролював Правдине та Миролюбівку. Це житель окупованого Криму, який під час анексії півострова вступив на службу до армії рф.

Йому було повідомлено про підозру в державній зраді та порушенні правил і звичаїв війни. Нині досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скеровано до суду. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!