«Цей рік – особливий, його завершення пройшло в особливих умовах», – пише окупаційна адміністрація Іванівки про навчальний рік у єдиному у громаді ліцеї. Дійсно, особливий, адже іванівські школярі вчились менше місяця. Потім було якесь незрозуміле підсумкове тестування у Генічеській школі № 3, і лише 3 липня «особливим» випускникам вручали атестати.

Їх, пишуть пропагандисти, отримали 31 дев’ятикласник і 17 одинадцятикласників. Окупаційна директорка марія златова і заступниця місцевого гауляйтера надія бабешко привітали дітей, детально пояснивши, які «райдужні» перспективи на них чекають.

Скількох одинадцятикласників випустили з Приморської школи у Скадовському районі, пропагандисти не пишуть, проте на фото бачимо лише трьох дівчат поряд з окупаційною директоркою іриною бачинською і ще якоюсь «дамою» у червоному.

З Михайлівської школи того ж району випустили 18 учнів, яких показали на відео. Атестати російського зразка вони отримували під акомпанемент скрипки на сцені, обвішаній кульками білого, синього і червоного кольорів.

У футболках, а дехто і у шортах, прийшли по свої нікому не потрібні атестати 20 випускників Тавричанської школи Каховського району. «Документи» вручила окупаційна директорка наталя гальченко. Тамтешня гауляйтерка оксана довбня, заступниця директорки оксана косьянова і класні керівники випускників василь черепанов і василь олійник школярам, які вчились менше 3 місяців (школу відкрили 9 березня), сказали купу напутніх слів.   

Окупаційна «Надднепрянская правда» пише, що на окупованій території Херсонської області 9 клас закінчили 1532 учня, 11-й – 885, 52 з яких – «золоті» медалісти. Про подальші перспективи випускників жоден з пропагандистських ресурсів не згадує.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!