Мешканку Генічеська Світлану Панкову, без перебільшення, знають якщо не всі, то майже всі. Саме ця героїчна жінка, щойно окупанти 24 лютого 2022 року зайшли у місто, не побоявшись озброєних рашистів, накинулась на них зі словами: «Чого ви прийшли на нашу землю? Якого хріну ви прийшли зі зброєю? Візьміть насіння, покладіть собі, щоб соняшники хоча б виросли, коли ви тут поляжете!»

І от через майже півтора року підлі рашисти вирішили їй помститися. Спочатку Світлану змусили на відеокамеру вибачитись за те, що бажала їм смерті (NewDay ua писав про це). Затримали жінку за наводкою «колег», з якими поряд вона торгує на ринку. Принаймні, так пише її донька, яка нині перебуває на підконтрольній території України. У надії вислужитись перед окупантами любителі російських рублів здали «ждуна», як називають вони Світлану, і тепер чекають, що її судитимуть. За даними доньки, проти генічанки фсб таки порушила справу за статтею «екстремізм» і тепер її збираються відправити на суд до росії.

Донька Світлани Панкової закликає у соцмережах надати справі розголосу. «Маю надію, що розголос допоможе і не дозволить окупантам і їхнім підстилкам вчиняти проти неї свавілля!» – написала вона.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!