«Смотрю на то, как поднимаются украинские флаги в оставленной части самого Херсона и его окрестностей, и вспоминаю, как поздравил в первые дни СВО своего хорошего знакомого херсонца, проживающего в Крыму. «Херсон наш, Серега!» «Да пох…, ответил он. – Не осталось там у меня ни единого человека, который за нас», – журиться такий собі ігорь орцев на рашистському telegram-каналі «FRONTовые Zаметки». А далі міркує про якийсь придуманий ним «водораздел». Всі свої люди, мовляв, зараз на лівому березі, а «украинствующие» (оце так термін!) залишились на правому.

«Русский Херсон теперь территория, временно оккупированная Украиной, – марить невідомий дописувач каналу «Южный регион/Новороссия». – Все мужское население Херсона будет мобилизовано в террористические формирования Украины и, как следствие, уничтожено армией РФ».

«Русские его основали и построили! Он наш!» – істерить адміністратор каналу «Секреты Геническа», уродженець української Чаплинки, офіцер запасу Служби безпеки України, колишній міський голова українського Генічеська і депутат міської ради, нинішній «заместитель главы Генического района» олександр пінаєв. «Лично мне Херсон жаль по-своему!», – додає перевертень, згадуючи навчання в аграрному університеті і службу у внутрішніх військах. «Но даже при всем этом хладнокровно понимаю, что значит так надо, если Херсон и правый берег оставили, – підсумовує манкурт, а замість «Heil Hitler!» додає – Доверяю Президенту Владимиру Путину, Генштабу и всем ВС РФ!»

Чи треба таке коментувати? Ні, нехай це роблять психіатри, а краще судді у Гаазі. Поки ж хотілось повернутись до придуманого «водораздела». На лівому березі зараз дійсно багато херсонців, але чи всі вони залишили власне місто добровільно? Виявляється, ні. Як приклад візьмемо історію подружжя В., яка стала відома редакції.

Херсонці «евакуювались» з міста, злякавшись байок рашистів про обстріли. Думали, побудуть поки на власній дачі у Кардашинці. Коли катер доставив їх у Гопри, рашисти з автоматами «ввічливо попросили» херсонців зайняти місця в автобусі… Зараз вони в Анапі і не можуть повернутись додому Кажуть, що поряд багато обдурених земляків. А скільки їх у Скадовську, Генічеську, селах лівобережжя?! Скільки місцевих жителів жалкують, що зараз не на правому березі? Потерпіть, шановні! І не втрачайте віри у Збройні Сили України. Ще трохи, і рашистам буде «жаль по-своему» всі окуповані ними з 2014 року наші території. 

З поверненням додому, Херсоне! Слава ЗСУ!

Борис ВИНОГРАДОВ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!