Він отримав високу державну нагороду, але, на жаль, її ніколи не побачить. Посмертно ордена “За мужність” III ступеня удостоєно Героя з Херсонщини Даніїла Целгородцева. В офіційному формулюванні зазначено: “За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку”.


Позивний “Херсонець”. Даніїл родом із Горностаївки. Багато років прожив в обласному центрі. Перед повномасштабним вторгненням був на заробітках у західній частині України. Після 24 лютого вступив до ТрО, щоб визволяти окуповану Херсонщину. Хоробро боровся з російськими окупантами у складі РВП 248-го ОБТрО. Загинув героїчно – під час штурму с. Архангельське. Це було 29 серпня 2022 року, тоді там точилися запеклі бої.


Пощастило знати Даніїла особисто. Це була неймовірна людина. Сам сирота, він мав таку доброту, якої, здавалось би, вистачить всьому світові. Дуже любив тварин і дітей. А ще був дуже працьовитим, прагнув заробити на щасливе, забезпечене життя. Мав багато друзів і дуже любив Україну. Даня просто не міг не бути там, де точилися бої за Херсонщину. За неї і життя поклав, залишившись навіки в історії її визволення. Герой, якому завжди буде 35-ть…
Така висока і болюча ціна свободи України. І ми маємо пам’ятати, що кожен клаптик нашої землі відвойований кров’ю захисників.
Марина САВЧЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!