Так сьогодні виглядає Антонівський міст у Херсоні.

Легендарний автомобільно-пішохідний міст, що з’єднує правобережну і лівобережну Херсонщину, вже у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну став центром протистояння. Важливий стратегічний логістичний об’єкт міцно тримався понад вісім місяців війни.

Під час окупації Правобережжя області цей міст неодноразово обстрілювався ЗСУ, аби знищити колони ворожої техніки та зашкодити логістиці рашистів, зупинити постачання озброєння та живої сили.

Та остаточно зруйнували Антоху (так його вже звично називають) наважилися окупанти. Вони наче всі дороги на повернення для себе закрили, відвівши своїх вояків на лівий берег. Дехто підтупцем добігав вже по пантонах.

Окупанти були впевнені, що, зруйнувавши Антонівський міст, можуть зупинити переможний наступ українських військових. Та, судячи з того, як вони вже організовано тікають і з Лівобережжя Херсонщини, впевненість їхня похитнулася. І не дарма!

Вже сьогодні, 13 листопада, бійці ЗСУ повернули український прапор на легендарний Антонівський міст.

А міст ми відбудуємо після Перемоги, як і інші зруйновані важливі об’єкти. От тільки загиблих людей, на жаль, не повернути. Вічна пам’ять Героям!

Оксана МАКСИМОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!