Якщо детонацію російських боєприпасів на елеваторі у Риковому чули генічани, то з Новоолексіївки жодні звуки у місто не долітали. У самій же Новоолексіївці вибухало не більше трьох годин, і снаряди далеко не розлітались.
Як пояснив редакції NewDay ua житель Новоолексіївки Дмитро, боєкомплект рашисти зберігали на так званому старому елеваторі. На новому, розташованому поряд, рашисти ховали вкрадене з полів Херсонщини зерно. Перед самим початком вибухів кілька зерновозів звідти встигли виїхати у бік Криму. І ще одна цікава деталь – до 22 вересня 2021 року бенефіціарним власником Новоолексіївського елеватора була Китайська Народна Республіка. Тобто китайці перепродали елеватор незадовго до повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Будинки поряд зі старим елеватором постраждали не всі. Скло вилітало лише у старих вікнах з дерев’яними рамами. Переважна більшість металопластикових вікон вціліла.
Евакуацію окупаційна влада селища оголошувала лише для тих, хто живе поряд з елеватором. Писали, що «зберігається небезпека детонації боєприпасів і ведеться робота з розмінування».
На ділянці траси Херсон – Нова Каховка – Генічеськ, що проходить поряд з елеватором, було перекрито рух транспорту. Автівки і пасажирські автобуси пускали через об’їзні шляхи. А рейсовий автобус Велика Лепетиха – Генічеськ взагалі змушений був їхати через Нижні Сірогози.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!