Протягом місяця після підриву рашистами Каховської ГЕС з усіх куточків України і світу помчала допомога постраждалим від повені. Зокрема, отримують гуманітарну допомогу мешканці тих вулиць Херсона, що межують з річковим портом. Саме їхні будинки повністю були затоплені. В одну мить люди втратили все, що роками наживалося. І тепер поневіряються, по крихтах збираючи найнеобхідніше. У цьому їм допомагають і благодійники.

Гуманітарну допомогу землякам передала з Івано-Франківська Благодійна організація «Херсон нескорений». Також активно долучилися до її формування Благодійний фонд «Лицарі Колумба в Україні», депутатка обласної ради Наталія Чаплинська, керівник Херсонського хабу в Івано-Франківську Володимир Клюцевський, волонтери Максим Хміров та Ірина Нітчук, а також багато небайдужих до чужого горя жителів сіл Річка та Брустори.

Із роллю водія-волонтера цього разу успішно впорався головний редактор Незалежної газети Херсонщини «Новий день» Анатолій Жупина. На редакційному вантажному бусі він доставив вкрай необхідні речі постраждалим від затоплення людям: ковдри, постіль, одяг і взуття для дорослих та дітей, миючі засоби, санітарно-гігієнічні набори тощо. А ще – продукти.

Завершальна ж місія роздачі гумдопомоги потерпілим лягла на плечі Ольги Чабанової – неформальної лідерки у цьому мікрорайоні ­- та її добровільних помічниць, котрі найбільше знають потреби кожної постраждалої родини.

Підтримувати одне одного у скрутну хвилину вкрай важливо, адже тільки гуртуючись, ­ми вистоїмо і переможемо ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!